martes, 21 de mayo de 2019

"No hay sustento alguno que determine que una familia es mejor que otra para cuidar a niños"

Josefina Escobar
En entrevista radial, la psicóloga Josefina Escobar, académica de la Universidad Adolfo Ibáñez, investigadora en neurociencias y experta en apego y adopción, habla en “Universo al Día” de Radio Universo, en el día en que se vota la adopción homoparental en el Congreso.
Se refiere, entre otros temas, a la evaluación de habilidades parentales en los postulantes a la adopción, enumerando los principales elementos a considerar.
1. Sensibilidad, respecto de la capacidad de ver las necesidades del niño.
2. Mentalización, como la capacidad de reflexión, de leer los estados emocionales del niño.
3. Capacidad de apego, cómo se vincula de adulto y la resolución de sus propias historias de vinculación.
4. Redes de apoyo con que cuenta para facilitar su rol parental.
Ofrece una mirada que propone cambiar la evaluación desde la pesquisa de aspectos negativos que presente el postulante para ser madre o padre, a evaluar las competencias y habilidades con que cuenta para desempeñar su rol, aquel que puede apoyarse y potenciarse, mejorando su confianza en el desempeño y favoreciendo el vínculo familiar para el niño.
fuente: www.universo.cl
ARTÍCULOS RELACIONADOS:
URL Abreviada: http://cort.as/-IVcY

2 comentarios:

 1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
  I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
  *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
  *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
  *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
  *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
  *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
  Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com

  ResponderEliminar
 2. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Eu sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam stă o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com
  *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
  *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
  *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
  *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
  *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
  *Dacă vrei o vrajă de promovare.

  ResponderEliminar